(how to make cuesheet )نحوه ساختن فایل cue
شاید بعضی دوستان بخواند واسه Liveset و Mixed Album شروع به ساختن cue بکنن. البته بنده فقط اطلاعات اندکم رو share میکنم. و از نظرات دیگر دوستان هم استفاده میکنیم.
مواردی که قبل کار باید بدانید:
1. به کل رادیوشو یا liveset موردنظر گوش کنین.شما باید بتونین ترکها رو از هم تفکیک کنین و اینکه چند ترک وجود داره. ساختن cue بسته به رادیوشو و پپیچیده بودن افکت ها کار سختی میتونه باشه.
ابتدا مقدمه ای باب زمان در موسیقی بگم . زمان اصولا برحسب mm:ss:ff تعریف میشه. mm دقیقه, ss ثانیه و ff فریم در هر ثانیه رو نشون میده. ( هر ثانیه شامل 74 فریم هست) که البته مفهوم فریم , به استانداردی که در ساخت audio cd هست برمیگرده , که فاصله هر ترکه cd رو فریم ها معلوم میکنن نه ثانیه ها .و در فریم 75ام ,وارد ثانیه بعد میشیم. در واقع تعیین فریم هستکه ساخت cue رو دشوار میکنه.
2.باید index یا زمان شروع هر ترک رو بدست بیارین. پیشنهاد من استفاده از adobe audition هست . که کار باهاش راحته. و با adobe راحت این زمان رو برحسب mm:ss:ff میتونین دربیارین.
3.حالا نحوه تعیین زمان شروع ترک چیه : اینکار به تجربه برمیگرده و شناخت شما از سبک موسیقی تون. انقدر باید مثلا ترنس گوش داده باشین تا وقتی با kick , وارد ترک بعدی شدیم شما متوجه بشین. یا وقتی با یک long reverb عمل پاساژ به ترک بعدی انجام میشه شما اون لحظه رو حس کنین. با adobe اون لحظه رو pause کنین و با دکمه f8 زمان رو برمیدارین.همش همین فقط تجربه ست که بشما کمک میکنه
نکته : اگه مثلا سبکتون ترنسه هیچوقت سعی نکنین واسه رادیوشو هاوس cue بسازین. چون مطمئنا به مشکل برمیخورین. transition یا عمل رفت به ترک بعد تو هر سبک متفاوته. حداقل انقدر باید تحمل داشته باشین که کل رادیوشو هاوس رو گوش کنین. نه؟
4.بعد از اینکه frame هارو درآوردین همیشه سعی کنین 2فریم به عقب برین و دوباره ترکو play کنین تا مناسب بودن زمان ترک بعد رو تست کنین. درواقع این رمز درست کردن یک cue عالی و حسابی هست
5. حالا لیست ترکها و زمان رو که درآوردین به یکی از سایتهای ساخت آنلاین cue میدین و تموم. البته بعد با نرم افزار Medieval CUE Splitter فایل رو تست کنین که error نداشته باشه
اینها راهنماییهای بود که لازم دیدم قبلش بگم و جزییات در این ویدیو آموزشی قرار داره که دانلود میکنینتنها كاربران عضو مي توانند لينك ها را مشاهده كنند. تنها كاربران عضو مي توانند لينك ها را مشاهده كنند.
............................
دانلود مستقیم شده ویدئو:
تنها كاربران عضو مي توانند لينك ها را مشاهده كنند.
..............................
ترجمه : morteza jahangiri Rad
..............................
البته این ایمیلی بودکه دوستم mach یکی از اعضای تنها كاربران عضو مي توانند لينك ها را مشاهده كنند. واسم زده بود که من به فارسی برگدوندم . البته این دوستم وقتی فهمید من از ایران هستم دیگه جواب ایمیلهای منو ندادکلا رفاقت مالیده شد
![]()