فرهنگ حرفه ای شنیدن موسیقی الکترونیک
ما در اینجا به بررسی برخی از فرهنگهای شنیدن موسیقی الکترونیک پرداخته ایم . این مباحث مهم شاید برای همگان سوالات زیادی را مطرح کند . با تحقیقات فراوان از سایت های مرجع ، معتبر و همچنین تجربه ی شنیداری 12 ساله ام توانسته ام این مبحث را با جرات فراوان به تحریر در آورم . امید است که از این مطلب کم ولی ارزنده لذت فراوان ببرید .
مبحث اول : آیا شما موسیقی را می شنوید یا گوش می کنید ؟
بله میان شنفتن و گوش دادن دنیایی فاصله وجود دارد ، شنیدن در فرهنگ موسیقی یعنی تمرکز ، ثانیه به ثانیه بررسی کردن موزیک که همیشه ماندگار است اما گوش فرا دادن به آهنگ یعنی بررسی به صورت کلی و گذرا که دوام چندانی ندارد . دلیل اینکه برخی افراد از آهنگها بعد از مدت زمان کوتاهی خسته می شوند شاید همان گوش دادن باشد .
مبحث دوم : موسیقی را چگونه می شنوید ؟
در برخی مواقع مشاهده شده برخی از دوستان مسئله ای را مطرح میکنند که فقط آرتیست فلان ..... ! فقط سبک فلا ن.... ! تعصب خیلی خوبه اما تعصب کورکورانه موجب نزول شخصیت و از همه مهمتر بایکد شدن ذهن می شود . در این بخش ما به همه میگوییم که باید هر تراک را تا انتها گوش داد نه بصورت سرسری و جلو عقب کردن . جالبه بدونید اگر هر اهنگ را بصورت کامل نشنوید اثر معکوس روی ذهن میگذارد . در یکی از مجلات الکترونیک مطلب قابل تاملی نوشته شده بود که برای خودم جالب بود : هر آلبوم از موسیقی را باید حداقل 9 بار پشت سر هم گوش کنید تا بکگراند و موضوع آلبوم را توسط مغز درک کنید .
مبحث سوم : کیفیت هر آهنگ چقدر برای شما مهم است ؟ خصوصیات یک آهنگ با کیفیت چیست ؟
هم اکنون که در ایران زندگی میکنیم میزان دسترسی ما به آلبومهای اورجینال با Booklet های رویایی بسیار سخت است . اما اصول ساختاری موسیقی الکترونیک بر مبنای نویزها - ملودی ها - کیک ها - Break ها و .... نهاده شده است . برای درک مستقیم و راحت ذهن برای تعالی بیشتر برای رسیدن به آرامش درونی توسط مغز باید بدون هیچ واسطه ای تمام این مراحل را لمس ودرک کنیم پس کیفیت خیلی اهمیت دارد .
مشکلی که بیشتر سایتهای دانلود جهانی آلبوم ها دارند Joint Sterio بودن آن است و این اصلا سزاوار یک شنونده ی حرفه ای نیست ( شما باید تمام تراکها را Full Sterio بشنوید این خیلی اهمیت داره ) .
در یکی از تاپیک ها دیدم دوست عزیزی نوشته مابین فرمت FLAC و MP3 تفاوتی نیست . این یعنی چی ؟
این یعنی اینکه بین تمام فرمتهای صوتی هیچ تفاوتی نیست . این برای من اهمیت داشت و طی تحقیقات توسط بیت ریت سنج های حرفه ای فرمتها را مورد بررسی قرار دادم یک چیز عجیب متوجه شدم در قسمتی از یه آهنگ با فرمت FLAC نویزی را لمس کردم که در نسخه ی دیگر آن با فرمت MP3 کمرنگ بود . حتما میدانید که یکی از فرمتهای نزدیک به اورجینال فرمت FLAC است ( 95% همانند سازی شده است ) .
مبحث چهارم - شنونده های حرفه ای به دو گروه تقسیم می شود :
1 – شنونده ای که هم میشنود و هم موسیقی می سازد
2 – شنونده ای که فقط موسیقی می شنود
البته دیدگاه این دو به موزیک الکترونیک متفاوت است ولی در پس زمینه ی افکاری با هم موافق اند .
با تشکر از هواداران موسیقی الکترونیک