Carbon Based Lifeforms یا CBL پروژه امبینت دو نفره سوئدی متشکل از Johannes Hedberg و Daniel Segerstad که هردوشون سال 1976 بدنیا اومدن. اینا تقریبا تو سن 15 سالگی تو گوتنبرگ (جنوب غربی سوئد) با هم آشنا شدن و شروع کردن به آهنگسازی. تو پروژه های مختلفی کار کردن تا اینکه سال 1996 پروژه ی CBL رو بعنوان یه پروژه فرعی شروع کردن اما بعد از مدت کوتاهی این پروژه شد پروژه اصلیشون و واقعاً توش موفق بودن و تحولی تو موسیقی امبینت ایجاد کردن. موسیقی CBL زیر شاخه های مختلفی از الکترونیک رو پوشش میده، اما از مهمتریناش میشه به Space Ambient, Acid Ambient و Psybient اشاره کرد. سال 2003 این گروه یه آلبومی بنام Hydroponic Garden ریلیز کرد که تونست توجه خیلیا رو به سمت خودش جلب کنه. بعد از گذشت 3 سال، تو 2006 یکی از آلبومای موفقشون بنام World Of Sleepers رو ریلیز کردن که انصافاً هنوز که هنوزه حرف واسه گفتن زیاد داره. سال 2010 هم آلبوم سومشون بنام Interloper منتشر شد که به عقیده اکثر طرفداراشون این بهترین آلبومشونه و یکی از آلبومای ماندگار موسیقی امبینت شد. این سه آلبومی که نام بردم، در اصل میشه گفت سری آلبومای سه گانه هستن، یعنی اگه به دفترچشون نگاه کنید، شماره بندی ترک ها از ادامه آلبوم قبلی در نظر گرفته شده.
البته این گروه آلبومای دیگه هم داشته، کل آلبوما و EP هاشون رو مینویسم:
1996 - The Pathیه سری تک آهنگ و میکس دیگه هم دارن که نوشتنش خیلی ضرورتی نداره، بعداً تو تاپیک دیسکوگرافیشون میذارمشون.
2003 - Hydroponic Garden
2006 - World Of Sleepers
2008 - Irdial EP
2010 - Interloper
2011 - Twentythree
2011 - VLA
سایت رسمی گروه: تنها كاربران عضو مي توانند لينك ها را مشاهده كنند.
شما مجاز به دیدن تصاویر نیستید. با مدیر کل سایت در تماس باشید
حالا بریم سراغ معرفی دوتا آهنگ نمونه از این گروه فوق العاده:
آهنگ اولی، ترک اول آلبوم سال 2006 هست که یکی از معروفترین ترک هاشون هست. اسم این آهنگ Abiogenesis هست که معنیش میشه تولید خود به خود و یا ایجاد یک موجود زنده از یک شیئ بی جان. اول کاور مخصوص این آهنگ که تو دفترچش هست رو واستون میذارم:
تنها كاربران عضو مي توانند لينك ها را مشاهده كنند.
اگر به این تصویر دقت کنید، بالاش یه معادله ای نوشته شده. این معادله تو علم فیزیک و نجوم به معادله دریک معروفه. از این معادله برای برآورد تعداد تمدنهای فرازمینی قابل تشخیص در کهکشان راه شیری استفاده این معادله دریک هست:
که تو این معادله، ضرایبش اینطوری تعریف میشن:شما مجاز به دیدن تصاویر نیستید. با مدیر کل سایت در تماس باشید
N= تعداد تمدنهای فرازمینی که میتونیم با اونها تماس برقرار کنیم.
R* = ضرب آهنگ متوسط تشکیل ستارهها در کهکشان ما.
fp = نسبتی از این ستارهها که دارای سیاره هستن.
ne = نسبت سیاراتی که احتمال شکلگیری حیات در اونها وجود داره.
fℓ = تعداد سیاراتی که عملا حیات در آن شکل میگیره.
fi = تعداد سیاراتی که شرایط حیات و حیات هوشمند رو دارن.
fc = میزان تمدنهایی که حیات هوشمند در اونها قابلیت برقراری ارتباط دارن.
L = مدت زمانی که در اون تمدنها قابلیت برقراری تماس رو دارن.
تو این آهنگ، یه خانومی بنام Karin My Andersson کار وکال رو انجام میده که در اصل زمزمه همین معادله هست. بعد از اینکه معادله رو یه دور میخونه، صدای آرومی میشنوید که میگه Wake Up . این یعنی اینکه سعی دارن با موجودات زنده خارج از زمین ارتباط برقرار کنن و اونجا بدنبال حیات هستن.
ریتم و ملودی این آهنگ فوق العاده ـست. اینم از لینک دانلودش:
Carbon Based Lifeforms - Abiogenesis
و اما بریم سراغ آهنگ دوم که از آلبوم شاهکارشون در سال 2010 بنام Interloper هست. بدون اغراق میگم که تمام ترک های این آلبوم بی شک فوق العادن و اگه یدور این آلبوم رو بصورت کامل گوش بدید حتماً به شاهکار بودنش پی میبرید. آهنگی که از این آلبوم براتون انتخاب کردم اسمش M هست که دفعه ی اولی که اسمشو دیدم، تعجب کردم که این چجور اسمیه. اما بعدنا فهمیدم که به احتمال خیلی خیلی زیاد، این اسم اشاره به نظریه ی M یکی از نظریه هایی که مربوط به تئوری استرینگ (ریسمان) میشه و به قول بعضی ها این نظریه یجورایی نسخه پیشرفته از تئوری ریسمانه. من خودم در مرود تئوری ریسمان خیلی مطلب نخوندم فقط چندباری اینور و اونور یه چیزایی ازش خوندم و تا حدودی میدونم که در مورد چیه.
این آهنگ رو بیشتر از اینکه بخاطر موضوعش دوست داشته باشم، بخاطر خودش دوست دارم. از همون لحظه اول که آهنگ شروع میشه، اون صداش منو روانی میکنه، احساس میکنم تو یه دنیای خیالی هستم و با این آهنگ صفر میکنم :دی با اون ریتم کندش همینطوری میره جلو تا اینکه اون وسطاش دیگه شاهکار میشه، میزنه تو نخ موسیقی راک که من بنظرم این تیکه ـش بیشتر به زیر شاخه Post-Rock میخوره، واقعاً با آهنگای پست راک برام فرقی نداره این تیکه ـش.
توضیحات اضافی دیگه ای نمیدم، پیشنهاد میکنم دانلودش کنید:
Carbon Based Lifeforms - M
کاور این آهنگ که تو دفترچه آلبوم هست رو هم میذارم که اگه کسی دوست داشت ببینتش:
یه سری آهنگای خیلی قشنگ دیگه هم دارن که بعداً با توضیحاتشون معرفی میکنم، مثل آهنگ Photosynthesis و چنتا دیگه.
دیسکوگرافی این گروه رو میتونید از تاپیک زیر دانلود کنید:
همونطور که بالا گفتم، این گروه یه سری پروژه های دیگه هم داشتن که به مرور زمان به اونا هم اشاره میکنم. فعلاً از یکی از پروژه هاشون آهنگ میذارم که سبک کارشون میشه گفت Electropop و Synthpop هست. اسم این پروژه Thermostatic هست که سال 2003 تشکیل شد و تو 2010 اعلام کردن که از هم جدا میشن. این گروه سال 2005 عنوان های Best Scandinavian Newcomer و Best Scandinavian Album رو کسب کردن. این دوتا آهنگ رو ارشون گوش کنید که من خیلی دوستشون دارم:
شما مجاز به دیدن تصاویر نیستید. با مدیر کل سایت در تماس باشید
Thermostatic - Far Away
Thermostatic - A Quiet Deal
تو این آهنگا خیلی قشنگ از سینتی سایزر اسفاده کردن، واقعاً زیبان.
امیدوارم که لذت ببرید........موفق باشید
.